Çilekli Tartolet
Mutfak Salı, Mayıs 04, 2010MALZEMELER
1 yumurta
150 gram margarin
2.5 su bardağı un
Bir tutam tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı soğuk su
Muhallebisi İçin
1 yumurta
1/2 (yarım) yemek kaşığı un
1/2 (yarım) yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Süslemesi İçin
Çilek
Jöle
Taze nane
YAPILIŞI
Hamuru:
Yumurta, margarin, un, tuz, şeker ve suyu bir kaba koyarak yoğurun.
Hamurun üzerini streç film le kaplayın ve buzdolabının alt katında 20 dakika kadar dinlendirin.
Tart kalıplarını yağlayın ve üzerlerine biraz un serpin. Küçük parçalar koparın elinizle veya merdaneyle açın açarak kalıba döşeyin , yanlarında fazlalıklarını alın.
Döşediğini hamurları bir kaç yerinden bıçakla delin ve üzerine alimünyum folyo koyup kabarmaması için de üzerine fındık veya nohut koyun.
Önceden Isıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Muhallebisi:
Vanilya dışında diğer malzemeleri (yumurta, un, nişasta, süt, şeker) tencereye koyarak devamlı karıştırıp pişirin.
Muhalebi kaynadıktan sonra biraz daha karıştırıp pişirin. Ocağı kapatın ve vanilyayı ilave edip mikserler bir dakika kadar çırpın.
Pişen Hamurları kalıpdan çıkarın ve üzerine bir kaşık muhallebi koyun. Muhallebinin üzerine istediğini şekil ve miktarda çilekleri koyun. Jöle yaparak çlieklerin üzerine sürün. (Çilekleri parlak tutmak adına) Servis yapacağınız zaman da nane yaprağı ile süsleyin.
1 yumurta
150 gram margarin
2.5 su bardağı un
Bir tutam tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı soğuk su
Muhallebisi İçin
1 yumurta
1/2 (yarım) yemek kaşığı un
1/2 (yarım) yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Süslemesi İçin
Çilek
Jöle
Taze nane
YAPILIŞI
Hamuru:
Yumurta, margarin, un, tuz, şeker ve suyu bir kaba koyarak yoğurun.
Hamurun üzerini streç film le kaplayın ve buzdolabının alt katında 20 dakika kadar dinlendirin.
Tart kalıplarını yağlayın ve üzerlerine biraz un serpin. Küçük parçalar koparın elinizle veya merdaneyle açın açarak kalıba döşeyin , yanlarında fazlalıklarını alın.
Döşediğini hamurları bir kaç yerinden bıçakla delin ve üzerine alimünyum folyo koyup kabarmaması için de üzerine fındık veya nohut koyun.
Önceden Isıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Muhallebisi:
Vanilya dışında diğer malzemeleri (yumurta, un, nişasta, süt, şeker) tencereye koyarak devamlı karıştırıp pişirin.
Muhalebi kaynadıktan sonra biraz daha karıştırıp pişirin. Ocağı kapatın ve vanilyayı ilave edip mikserler bir dakika kadar çırpın.
Pişen Hamurları kalıpdan çıkarın ve üzerine bir kaşık muhallebi koyun. Muhallebinin üzerine istediğini şekil ve miktarda çilekleri koyun. Jöle yaparak çlieklerin üzerine sürün. (Çilekleri parlak tutmak adına) Servis yapacağınız zaman da nane yaprağı ile süsleyin.
(kirlitava)