Mercimek Köftesi
Mutfak Çarşamba, Mayıs 19, 2010
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 ortaboy kuru soğan
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
Kırmızı pul biber, tuz
YAPILIŞI
2 su bardağı mercimeği 4 su bardağı su ile suyunu çekene kadar haşlayın.Haşlandıktan sonra içine inci bulguru koyup demlemeye bırakın.
Ayrı bir yerde kuru soğanı sıvı yağ ile kavurun, içine salçaları ilave edip biraz daha kavurun. Bu karışımı haşlanmış bulgur ve mercimeklerin içine ilave edin.
Taza soğan ve maydanozları da ince ince doğrayın, pul biberini ve tuzunu da koyun ve hepsini yoğurun.
İsterseniz içine birazda nar ekşisi ekleyin.
Elinize bir parça alın ve şekil vererek servis tabağına dizin
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 ortaboy kuru soğan
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
Kırmızı pul biber, tuz
YAPILIŞI
2 su bardağı mercimeği 4 su bardağı su ile suyunu çekene kadar haşlayın.Haşlandıktan sonra içine inci bulguru koyup demlemeye bırakın.
Ayrı bir yerde kuru soğanı sıvı yağ ile kavurun, içine salçaları ilave edip biraz daha kavurun. Bu karışımı haşlanmış bulgur ve mercimeklerin içine ilave edin.
Taza soğan ve maydanozları da ince ince doğrayın, pul biberini ve tuzunu da koyun ve hepsini yoğurun.
İsterseniz içine birazda nar ekşisi ekleyin.
Elinize bir parça alın ve şekil vererek servis tabağına dizin